Saltsjö Ventilation ansvarade som totalentreprenör för renoveringen av Cirkus

Saltsjö Ventilation är klara med sitt uppdrag som totalentreprenör för vs, ventilation och kyla när anrika Cirkus på Kungliga Djurgården nu är renoverat.
Projekteringen genomfördes i Q1 2019, produktionen startade i juni och uppdraget var klart enligt tidsplan i september 2019.

Cirkus på Kungliga Djurgården invigdes redan 1892. Syftet var att inhysa den tidens stora cirkussällskap. I dag handlar det om konserter, kongresser, TV-inspelningar och framför allt teater. Cirkus har byggts om flertalet gånger. Den sista stora var 1997/1998, då det byggdes nytt scenhus och nya artistloger. Nu har Cirkus renoverats igen med fokus på arbetsmiljö, luftkvalitet, energibesparing och hållbarhet.

Saltsjö Ventilation säkerställde kvalitet och leveranssäkerhet för uppdraget genom effektiv samordning av de olika teknikgrenarna, ventilation, kyla och vs.
All gammal teknik har demonterats och ersatts med ny hållbar kyla, rör- och ventilation till ett nytt toppmodernt restaurangkök och nya wc-grupper m m.

- Det här projektet visade vilka synergieffekter en beställare får när de arbetar med oss inom installation.se. Vi är alla specialister inom respektive teknikområde, har stor erfarenhet och är mycket vana att arbeta tillsammans. Vi sitter ju också i samma hus vilket gör att kontaktytan inte kan bli närmre. Vi levererar rätt kvalitet i rätt tid, säger Pär Helgesson, vd på Saltsjö Ventilation.

Renovering av Cirkus på Djurgården